Bij leveringen vragen wij steeds om extra mensen te voorzien om mee te helpen uitladen met onze chauffeur. Indien dit niet mogelijk is zullen wij extra verzendkosten aanrekenen. Belangrijk: De materialen worden afgeleverd aan de straatkant. Je dient deze zelf in de achtertuin of garage te plaatsen.

Handleiding: Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis

Zelf uw Vlechtdraad afsluiting met bovenbuis plaatsen?

Volgende materialen heeft u nodig:

 • Schop of grondboor
 • Meter
 • Touw
 • Waterpas
 • Ijzerzaag of slijpschijf
 • Kniptang
 • Rubberen hamer
 • Boormachine
 • Turbobeton of stabilisé
 • Laser

 

 

 1. Bepalen waar de afsluiting komt te staan. Gebruik hiervoor een laser, koord, meter,… om aan te geven op welke rechte lijn u de draadafsluiting wilt plaatsen.

 

 1. Zorg dat de ondergrond vrij is van obstakels zoals boomstronken, puin, …

 2. Indien nodig egaliseer de strook grond waar u het hekwerk wil plaatsen

 3. Markeer nu de plaats waar u de eerste en de laatste (eind)paal wenst te plaatsen. Doe dit met bijvoorbeeld een piket,.. Leg hierbij dadelijk uw hoekpaal (Eindpaal) neer.

 

 1. Graaf met een schop waar u de beginpaal plaatst een gat van +- 20 cm diep. Vervolgens boort u van het door u gegraven gat met een grondboor een gat tot een diepte van ca. 40 cm. De totale diepte is dan ca. 60 cm. Zorg ervoor dat het gat niet te groot is en denk eraan dat u recht naar beneden boort. 

 

 1. Plaats de eerste Beginpaal in het gat. Zorg met behulp van een waterpasinstrument dat de hoekpaal waterpas staat en dat deze op de goede hoogte staat. De hoekpaal moet u ongeveer 10 cm hoger zetten als uw draadhoogte. Als u draadhoogte 150 cm is dan dient de hoekpaal +-160 cm boven de grond uit komen. TIP: Om de hoekpaal exact op de juiste hoogte te plaatsen kunt u met een hamer de hoekpaal nog wat verder de grond in drijven. Gebruik hiervoor een stukje hout zodat u de paal bovenaan niet beschadigd.

 2. Plaats nu de eindpaal op dezelfde wijze als de eerste hoekpaal. Zorg ervoor dat ook deze hoekpaal waterpas staat en 10 cm hoger boven de grond dan uw draadhoogte is.

 3. Vul het gat met turbobeton of stabilisée. Laat dit uitharden tot een hard geheel. Tip: Plaats de palen en draad op 2 dagen zodat alles goed kan uitharden.

 4. Span vervolgens tussen de twee hoekpalen een touw. Hierdoor ziet u op welke lijn de tussenpalen geplaatst moeten worden.

 5. Verdeel de overige tussenpalen op gelijke afstand, om de 3 meter over de totale lengte. TIP: Leg de tussenpalen op de juiste plaats neer. U kunt nu in een oogopslag zien of de tussenruimte tussen de palen ongeveer gelijk is. Bij het plaatsen van de eerste tussenpaal, kan u een soort mal maken om deze terug te gebruiken voor de volgende palen. Zo heeft u gelijke afstanden.

 

 

 1. Span nu een tweede koord tussen de twee eindpalen. Deze koord moet 7,5 cm vanaf de bovenzijde van de eindpalen gespannen worden. Zo heeft u de juiste afmetingen om de hoogte van de tussenpalen te bekomen.

 

 1. Een 2deoptie is dat u de palen aftekent onderaan de paal. Op deze manier kan u zien hoe diep de paal in de grond moet zitten.

 2. Plaats nu de tussenpalen op dezelfde wijze door weer gaten te graven en te boren tot een totale diepte van ca. 60 cm. Zorg ervoor dat de tussenpalen waterpas en in een rechte lijn staan. Doe dit door gebruik te maken van het waterpasinstrument en de tussen de eindpalen gespannen touwtjes waarmee u de lijn en de hoogte heeft aangegeven.

 

 1. Nu u alle palen heeft geplaatst monteert u op alle tussenpalen een doorvoerkop door deze over de bovenzijde van de palen te plaatsen.

 2. Plaats op de hoekpalen de kunststoffen dop van diameter 60mm.

 3. Schuif nu de bovenbuis ( 6m of 3m) door de doorvoerkoppen van de tussenpalen.

 

 1. De bovenbuizen koppelt u door de verbindingstukken in de eerste bovenbuis te schuiven en vervolgens de tweede bovenbuis over het uitstekende deel van het verbindingstuk te schuiven.

 

 1. U monteert de twee meegeleverde “einstukken met pin”. Boor een gaatje op de juiste hoogte onder de kunststoffen dop van de hoekpalen. Plaats de pin in het geboorde gat. Nu kunt u de bovenbuis indien nodig op de juiste lengte afzagen.
 2. Indien nodig maak dan de laatste bovenbuis op maat door er met een ijzerzaag / slijpschijf een stuk af te halen.
 3. Nu gaan we de spandraden en de draad aanbrengen.

 

 1. Breng met behulp van een stukje spandraad de spanners aan. Draai de spandraad rond de paal en zo door het oog van de spanner.

 

 1. We beginnen met de middelste spandraad. Afhankelijk van de draadhoogte spant u 2 tot 3 spandraden. Het uiteinde van de spandraad draait u tweemaal om de eindpaal heen. Vervolgens wartelt u het uiteinde van de spandraad om deze spandraad heen in de richting van de spanner. Nu haalt u de spandraad door de draadspanner heen en knipt deze op maat af. Daarna kunt u de spandraad opspannen door aan de draadspanner te draaien.

 

 

 1. Vervolgens bevestigt u met binddraad de spandraad aan alle tussenpalen door de binddraad dubbel om de tussenpaal heen te draaien en zo de spandraad tegen de tussenpaal aan te bevestigen. De beide draaduiteinden sla je om elkaar heen, zet er de tang op en draai de draden om net zo lang totdat deze goed vast zitten. De scherpe uiteinden kunt u eventueel afknippen.

 2. De onderste en bovenste spandraad wordt op een identieke wijze aangebracht.

 3. Nu kunt u de draad gaan aanbrengen. Steek de eerste spanstaaf in uw draad en bevestig deze aan uw hoekpaal. Zet de rol draad verticaal bij een hoekpaal en rol deze vervolgens uit naar de tweede hoekpaal. Bind de draad regelmatig (om de 40 cm) aan de bovenbuis met behulp van de binddraad. 

 

 1. De draad kunt u nu goed strak trekken tegen het frame bij de tweede hoekpaal. Bij deze eindpaal brengt u de spanstaaf tussen de mazen van de draad en bevestigt u de spanstaaf tegen de hoekpaal met behulp van binddraad.

 

 1. U kan nu de draad op maat maken. Dit doet u door de eerste verticale draad van het gaas, welke voorbij de spanstaaf zit, de ombuiging aan de onder- en bovenzijde recht te maken. U bent nu in staat om deze draad uit het gaas te draaien en het restant te verwijderen.

 

 1. De draad knoopt u met binddraad aan de bovenbuis en de beide spandraden zodat het draad goed vast zit aan het frame en een strak geheel ontstaat. Om dit te bereiken adviseren wij u om elke derde maas van uw draad aan de bovenbuis en spandraden te bevestigen met binddraad. U buigt het einde van de binddraad om en haakt deze om de draad van de draad en de spandraad of bovenbuis.  

 

 1. De draadafsluiting is nu compleet gemonteerd.