Gesloten van donderdag 26 mei tot 29 mei en van 4 juni tot 6 juni. PLAATSINGEN momenteel NIET meer mogelijk wegens de drukte.

Handleiding : Plaatsen van draadpanelen met beton

 1. Bepaal waar u de draadafsluiting wil plaatsen. Gebruik hiervoor een laser, koord, meter,… om aan te geven op welke rechte lijn u de draadafsluiting wilt plaatsen.
 1. Zorg dat de ondergrond vrij is van obstakels zoals boomstronken, puin, …

 2. Indien nodig egaliseer de strook grond waar u het hekwerk wil plaatsen

 3. Markeer nu de plaats waar u de eerste en de laatste (eind)paal wil plaatsen. Doe dit met bijvoorbeeld een piket of door eenvoudig weg een kruis te tekenen. Leg hierbij dadelijk uw hoekpaal neer.

 4. Graaf nu met een schop op de gemarkeerde plaats een gat van +- 20 cm diep. Vervolgens boort u in de bodem van het door u gegraven gat met een grondboor een gat tot een diepte van ca. 40 cm. De totale diepte is dan ca. 60 cm. Zorg ervoor dat het gat niet te groot is en denk eraan dat u recht naar beneden boort.
 1. Plaats de eerste hoekpaal in het gat. Zorg met behulp van een waterpasinstrument dat de hoekpaal waterpas staat en dat deze op de goede hoogte staat TIP: Om de hoekpaal exact op de juiste hoogte te plaatsen kunt u met een hamer de hoekpaal nog wat verder de grond in drijven. Gebruik hiervoor een stukje hout zodat u de paal bovenaan niet beschadigd.

 2. Bepaal nu de referentiepunten. Dit zijn de uiteinden en hoeken van uw hekwerk. Sla hier houten paaltjes in de grond , welke de hoogte van het hekwerk hebben. Tussen de houten paaltjes spant u op de exacte hoogte een touwtje, kijk of het touwtje waterpas zit. U kunt nu bepalen of er grond moet worden bijgevuld of moet worden weggehaald.

 3. Schuif de vierkante / ronde plaathouders over de paal en bevestig deze met de meegeleverde zelftappers.

 4. Plaats de betonplaat tussen de voorziene plaathouders (betonplaten zijn 245cm breed)

 5. Bevestig het paneel aan de eerste twee vierkante of ronde palen met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. (Klem + schroef).

 6. Plaats de paal in het met de grondboor of gegraven gat, voorzie de bodem met wat water Tip: Wij geven de voorkeur om de palen vast te zetten in (turbo)beton. Zo bent u jaren verzekerd van dat uw hekwerk jarenlang stabiel blijft staan. Maar het is natuurlijk uw keuze. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kunt u er ook voor kiezen om de palen in de grond te kloppen.

 7. Zet de hekwerkpaal in het midden van de gaten en vul de gaten gelijkmatig met (snel)beton.

 8. Bepaal de juiste hoogte aan de hand van het gespannen paskoordje, en zorg dat u een waterpas bij de hand hebt, Eventueel de positie corrigeren. Daarna behoeft het paneel niet meer ondersteund te worden. Het beton (indien nodig) direct glad afwerken.

 9. Bevestig het volgende paneel aan de derde paal. Herhaal voorgaande processen.